Yavru Köpek Ne Yer? / Yavru Köpek Beslenme Tablosu

Şirin ve aç, size muhtaç bir minik… Yavru köpeğiniz için mamaya ve gıdalara başlamak istiyorsunuz, yavru köpek ne yer sorusunu soruyorsunuz ama nereden başlayacağınızı bilemiyor ve onun için doğru olanı yapmak istiyorsunuz. Yavru köpekler hızlı büyürler, onlar için doğru beslenmeyi sağlamak, güçlü kemikler, güçlü dişler ve kuvvetli bir bağışıklık demektir. Doğru beslenme ile enerjik öğrenmeye hevesli bir minik yetiştirebilirsiniz. Ama onu ne ile beslemelisiniz? Bu yazımızda sizin içiin yavru köpekler için beslenme rehberi ve yavru köpek beslenme tablosu paylaşıyoruz.

Yavru köpeğinizi yüksek kaliteli bir köpek maması ile beslemek, yetişkin bir köpek olarak uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olur. Bu olsa da, ilk kez köpek yavrusu sahibi olanlar birçok soru soruyor. Yavru köpeğinizi ne kadar beslemelisiniz? Köpek maması yemeyi ne zaman bıraktırmalısınız?

Yavru köpek nasıl beslenir merak ediyorsanız, Ümitköy Vetrium Veteriner Kliniği tecrübesiyle hazırlanan içeriğimizi okumaya devam edin.

yavru köpek ne yer

Yavru Köpek Ne Yer?

Yavruları beslemeye gelince, dikkate alınması gereken birçok faktör var. Genel beslenme, cins büyüklüğü ve yiyecek türü gibi faktörlerin hepsi bir rol oynamaktadır. İşte bilmeniz gerekenler:

Yavru Köpek Nasıl Beslenir?

Yavruların köpek mamasına ihtiyacı vardır. Yavru köpekleri tam ve dengeli bir köpek maması ile beslemek, sağlıklı yetişkin köpekler yetiştirmek ve büyütmek için doğru beslenmeyi sağlar.

Yavru köpek mamaları, yavruların sağlıklı ve mutlu büyümelerine yardımcı olmak için gerekli besin kaynakları ile formüle edilmiştir. Köpeğinizin büyüyen kaslarını desteklemek için protein yönünden zengin formüle edilmiş mamalara kullanmalısınız. Karbonhidratlar aktif ve hareketli yavru köpeklerin ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlarken, kalsiyum dişlerin ve kemiklerin gelişimine yardımcı olur ve DHA sağlıklı beyin ve görme gelişimini destekler.

yavru köpek ne yer

Küçük ve Büyük Cins Yavruları Besleme

‘Yavru köpek ne yer?’ sorusu için verebileceğimiz cevap, büyük ve küçük ırk olmalarına göre değişebilir. Köpek yavruları sadece köpek maması yemesi yeterli olmayabilir, ek olarak belirli cins büyüklükteki köpek yavruları boyuta özgü geliştirilmiş formüllerden yararlanabilir.

Büyük bir cins köpek yavrunuz varsa, büyük cins köpeklere özel formüllerden yararlanabilir. Küçük cinsler küçük cinsler için spesifik olarak geliştirilmiş formüllerden yararlanabilir. Irk büyüklüğünden bağımsız olarak, mamalar gelişen yavrular için için tam ve dengeli olmalıdır.

Formüllerdeki fark, büyük ve küçük ırkların farklı ihtiyaçlarına bağlıdır. Büyük köpeklerin eklem problemleri riski daha yüksektir, bu nedenle büyük cins yavru köpek maması, eklemlerini desteklemek için ek besinler içerebilir.

Küçük ırklar daha küçük köpek yavrularını tercih edebilir, böylece yiyeceklerini daha kolay çiğneyebilirler, bu da ihtiyaç duydukları tüm besinleri almalarını sağlar. Küçük ırkların, büyük ırklardan daha yüksek metabolik hızları var. Bu, daha fazla besleyici, daha yüksek enerjili yiyeceklere ihtiyaçları olduğu anlamına gelir.

yavru köpek ne yer

Yavru Köpek Ne Yer? Kuru ve Yaş Mama Farkı

Kuru mamalar popüler bir seçim olsa da, tek seçeneğiniz bu değil. Köpek maması ürünlerine bakarken, hem kuru hem de yaş köpek maması görebilirsiniz.

Bu durum, köpeğinizi beslemek için karar vermeyi zorlaştırabilir. Neyse ki, hem yaş hem de kuru formüller büyüyen yavrular için eksiksiz ve dengeli olduğu sürece, her ikisi ile de çocuğunuzu güvenle besleyebilirsiniz. Siz ve köpeğiniz kuru ve yaş mamalar arasında farklı tercihler yapabilirsiniz. Bu nedenle mama konusunda bu ikisinin kombinasyonunu yapmak da bir seçenektir.

Yaş ve kuru mamalar ile kombinasyon yaparak beslemeyi seçerseniz, birleştirilmiş miktarların yavru köpeğinizin günlük önerilen kalori alımını aşmadığından emin olun. Veteriner hekiminiz ve aşağıdaki tablo, yavru köpeğinizi ne kadar besleyeceğiniz konusunda size yardımcı olabilir.

Kuru ve yaş mamaların bir kombinasyonunu beslerken, günlük kuru miktarını ve bunun ilk sağladığı kalori miktarını belirlemelisiniz. Genel olarak, bir yaş mama kutusu doksan kaloriye sahipken, kuru mamada çeyrek fincan yiyeceğe eşittir. Bu nedenle, günlük kuru yiyecek miktarının çeyrek bardağı yerine ona eş değer olabilecek yaş mama miktarı koymalısınız. bu konuda Veteriner hekiminiz köpeğinizi beslemek için bir plan geliştirmenize de yardımcı olabilir.

yavru köpek beslenme tablosu, tablo

Yavru Köpek Ne Kadar Beslenmeli?

Yavru köpeğinizi neyle besleyeceğinizi biliyorsunuz, ancak her gün ne kadar yiyeceğe ihtiyacı var? Yavruların bu kadar hızlı büyümeleri nedeniyle, genellikle altı ila sekiz hafta arasında, sütten kesildikten sonra tam ve dengeli bir köpek maması yemeye başlamaları gerekir.

Yavru köpeğinizin ihtiyaç duyduğu yiyecek miktarı, bu süre sonunda kaç kilo alacağına bağlıdır. Örneğin bir Labrador Retriever, bir Russell Terrier’den daha fazla olgunlukta olacaktır. Bu yüzden büyük köpek ırkları olan bir köpek yavrusu olarak daha fazla yiyecek gerektirir.

Yavru köpek mamasının arkasındaki özel besleme talimatlarını gözden geçirmeli ve bu konuda veterinerinize danışmalısınız.

Köpeğimi Ne Zaman Beslemeliyim?

Günlük besleme miktarını öğrendikten sonra, bir köpek besleme besleme programı oluşturmanız gerekir. Yavru köpeğinizin her gün ihtiyaç duyduğu toplam gıda miktarını alın ve bunu daha küçük beslemelere bölün. Bu küçük miktarları ona her gün düzenli aralıklarla verin.

Takip edilmesi kolay bir yavru köpek besleme programı, kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri saatlerinde onu da beslemektir.

Akşamları ona mamasını erken vermeyi unutmayın, böylece yemeğini yatmadan önce sindirecek zamanı olur. Her gün aynı saatlerde düzenli olarak onu beslemek onların rutine alışmalarına yardımcı olur.

Yavru Köpek Beslenme Tablosu

Aşağıda paylaştığımız yavru köpek beslenme tablosu ile köpeğinizin kilosuna göre doğru mama miktarı veriliyor. Bu tablodan faydalanarak köpeğinizin kilosuna göre ne kadar mama ihtiyacı olacağını belirleyip, onu doğru şekilde ve doğru miktar ile besleyin. Biliyorsunuz ki, köpeğinizin günlük besin ihtiyaçlarını daha az alması durumunda gelişmesi olumsuz etkilenirken, gereğinden fazla alması durumu ise sindirim rahatsızlıkları yaşamasına sebep olabilir.

Yavru köpek bakımı için daha detaylı ve farklı bilgileri linkteki yazımızdan okumayı unutmayın! 😊

yavru köpek beslenme tablosu, köpek beslenme tablosu

Ek olarak köpeğinize ileride tuvalet eğitimi verirken size yardımcı olması için Köpek Tuvalet Eğitimi: Nasıl Verilir, Nelere Dikkat Edilir? başlıklı içeriğimizi, köpeğinizin eğitimi hakkında daha detaylı bilgi almak içinse Köpek Eğitimi Rehberi, Köpek Eğitimi Nasıl Yapılır? konulu içeriğimizi incelemenizi öneririz.  

Bu yazıyı paylaş: