Evde Köpek Beslemek İsteyenlere 5 Öneri

Evde köpek beslemek ve bir köpeğin bakımını üstlenmek aslında zannedildiğinden çok daha fazla sorumluluk gerektiren bir iştir. Çünkü aynı evi paylaşacağınız, hayatının tüm zamanlarını sizinle birlikte geçirecek minik dostunuzun ihtiyaçlarını öngörebilmeniz ve bu doğrultuda da ona gereken konforlu ortamı sunabilmeniz gerekiyor.

İşte tam da bu nedenle, bu sevecen ve sadık hayvanlara evinizin kapısını açmaya karar verdiğiniz andan itibaren nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair ayrıntılı bilgi sahibi olmanız önemli. Ayrıca sonrasında üstlenmeniz gereken, zaman zaman zorlu fakat çoğu zaman çok keyifli bir dizi sorumluluk da sizi bekliyor!

Elbette ilk başta çeşitli sorunlar ortaya çıksa da minik dostunuzu kucaklayıp ona kocaman sarıldığınızda yaşadığınız tüm zorlukları unutacağınıza ve içinizin huzurla dolacağına emin olabilirsiniz.

Bu yazımızda evde köpek beslemek isteyenler için sevimli dostlarına konforlu bir yaşam sunma noktasında dikkate almaları gereken birkaç öneri sıralıyoruz.

Eğer siz de yakın zamanda evinizi patili bir dosta açmayı düşünüyorsanız, size rehber olacağını düşündüğümüz yazımızı okuyarak bu uzun soluklu serüven için hazır olup olmadığınıza karar verebilirsiniz!

Evde Köpek Beslemek Zor Mu?

evde köpeğine sarılıp koltukta oturan kareli gömlekli genç adam

Köpek sahiplenmek isteyenlerin genellikle en çok merak ettiği ve evde köpek besleyen arkadaşlarına danıştığı sorulardan bir tanesi “evde köpek beslemek zor mu” sorusu oluyor. Eğer sizin de zihninizde bu soru dolaşıyorsa bilmeniz gereken en önemli ayrıntı köpek beslemenin büyük ve önemli bir sorumluluğu da beraberinde getirdiği...

Bir köpeği tek başınıza sahiplenmeye karar verdiyseniz ona evinizin kapısını açtığınız andan itibaren gereken ilgiyi göstermeniz gerekiyor. Köpeğinizin temizliğitırnak bakımı, rutin veteriner kontrolleri, beslenme düzeni, aşılama süreçleri ve elbette tuvalet eğitimi olmak üzere alması gereken tüm eğitimler sizin sorumluluğunuzda olacak.

İlk başlarda biraz zorlansanız da köpeğinize duyduğunuz koşulsuz sevgi ile tüm bunların üstesinden kolaylıkla gelebilirsiniz. Bu nedenle köpek beslemek zor mu sorusunun yanıtını, içeriğimizde sıraladığımız önerileri inceledikten sonra kendi kendinize verebiliyor olmanız gerekli.

O halde dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan evde köpek beslerken neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğine birlikte göz atalım!

Evde Köpek Beslemek İsteyenler İçin Hayat Kurtaran Öneriler

Evde köpek beslemek konusunda kararınızı verdiyseniz, yepyeni bir hayata merhaba demeniz gerektiğini de unutmamalısınız. İşte köpeğinizle birlikte kuracağınız kendi küçük dünyanızda işinize çok yarayacak öneriler!

1. Köpeğinizi Tanımaya Çalışın

evin kapısının girişinde oturan küçük bir kız ve küçük köpek

Bildiğiniz üzere köpeklerin ırkları yalnızca görünümlerinin değil karakterlerinin de birbirinden farklı olmasını sağlar. Yani kimi köpekler daha uysal ve sevecen iken bazıları ise çok hareketli veya saldırgan olabilir.

Bu doğrultuda sahiplenmek istediğiniz köpeğin taşıdığı özellikler hakkında önceden bilgi edinmenizde fayda var. Çünkü bu sayede hem ona nasıl davranmanız gerektiğini öğrenebilir hem de köpeğinizin ev hayatına çok daha kolay adapte olmasını sağlayabilir, bu süreci sorunsuz atlatabilirsiniz.

Öte yandan eğer yavru köpek sahiplenmek istiyorsanız alışma sürecinin her ikiniz için de çok kritik olduğunu unutmamakta fayda var. Köpekler altı aylık olana kadar kendileri ile en çok ilgilenen kişilere yaşam boyu bağlanırlar ve bu süreçte yaşadıkları aslında onların ileride nasıl bir kişiliğe sahip olacağının da bir belirtisidir.

Köpeğinizin her zaman mutlu olmasını istiyorsanız onu yakından tanımaya çalışmalı ve her zaman gözlemlemeye devam etmelisiniz. Böylelikle iyi bir ebeveyn olabilir ve ona iyi imkanlar sunabilirsiniz.

2. Alışma Sürecinde Sabırlı Olun

küvette ıslanmış uzun kulaklı sevimli köpek

Daha önce de belirtmiş olduğumuz gibi köpeğinizin de tıpkı insanlar gibi kendine has bir kişiliği olacak. Diğer köpeklerin hoşlanacağı şeyler sizin köpeğinizin ilgisini çekmeyebilir. Veya köpeğiniz diğer köpekler gibi uysal değil inatçı ve ilgi aşığı olabilir.

Evde köpek beslemek gibi bir fikriniz var ise tüm bunlara hazırlıklı olmalı ve köpeğinize eğitim verme sürecinde sabırlı davranmalısınız. Özellikle beslenme ve tuvalet eğitimleri ileriki yaşlarda problem yaşamamanız adına oldukça kritik önem taşıyor. Bu doğrultuda her ikinizin de zamana ihtiyacı olduğunu unutmamalı ve pes etmeden köpeğinizin bakımına ve eğitimlerine devam etmelisiniz.

İlk zamanlarda onun iyiliği için kesinlikle oturtmaya çalıştığınız düzenden taviz vermemeli, koyduğunuz kurallara uymasını sağlamalısınız. Böylece köpeğinizin yeni hayatına alışma süreci çok daha hızlı geçecek ve

Öte yandan eğer köpeğiniz size karşı soğuk ve ilgisiz davranıyorsa yaşadığınız bu durumun köpeğinizin sizi yeteri kadar tanımayışından kaynaklandığını unutmayın ve bu konudaki endişelerinizi bir kenara bırakın. Birlikte geçirdiğiniz saatler çoğaldıkça köpeğinizin size karşı sevgisi artacak ve yanınızdan hiç ayrılmamaya başlayacak!

İlk zamanlarda köpeğinizin davranışlarını yorumlamaya çalışırken zorluk yaşayabilirsiniz. Bu konu hakkında size yardımcı olması adına Köpek Davranışlarının Anlamı: Köpeğiniz Ne Diyor? başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

3. Ona Özel Bir Alan Hazırlayın

evde sahibinin kucağında oturan kıvırcık tüylü beyaz köpek

Evde köpek beslemeye karar verdiyseniz hayatınızda yapacağınız küçük değişikliklere de hazır olmanız gerekiyor. Evinizi sizden başka bir canlıyla paylaşacağınız düşünüldüğünde ona özel bir alan yaratmanın da ne kadar önemli olduğunun farkında olmalısınız.

Yaşam alanınızda oluşturacağınız yeni düzen köpeğinizin kendi sınırlarının farkına varmasını sağlayacaktır. Böylece hangi alanların ona ait olduğunu bilecek ve siz evde yokken de sınırlarını ihlal etmeyecektir.

Ona özel bir yaşam alanı oluştururken öncelikli olarak belirlemeniz gereken yerler tuvalet ve beslenme alanları. Bunlar için ayırdığınız yerleri köpeğinize gerekli eğitimler ile öğreterek yaşanabilecek olumsuz durumları minimuma indirebilirsiniz.

Köpeklerin pek çoğu sevecen canlılardır ve oyun oynamaktan çok hoşlanırlar. Bu yüzden siz de sahiplenmek istediğiniz köpek için evinizde ona zarar verecek eşyaların olmadığı bir alan seçip buraya seveceği oyuncakları yerleştirerek keyifli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

4. Güvenliğini Sağlayın

pencerenin kenarından aşağıya bakan köpek

Evde köpek beslemek istiyorsanız, onun güvenliğini sağlamanın en büyük sorumluluklarınızdan biri olduğunu kesinlikle unutmamanız gerekiyor. Bu yüzden ona zarar verecek eşyaların yerini değiştirmeli ve erişemeyeceği yerlere saklayarak bu eşyaları köpeğinizden uzak tutmalısınız.

Ayrıca elektrik kabloları, zararlı kimyasallar ve kesici aletler de köpeğinizden uzak tutmanız gerekenler arasında yer alıyor. Köpeğinizi eve getirmeden önce evin herhangi bir yerinde bu eşyaları unutup unutmadığınızdan emin olmanız çok önemli.

Özetle evinizde köpeğinizin girebileceği tüm alanları onun güvenliğini ve konforunu sağlayacak şekilde yeni baştan düzenlemelisiniz. Oluşturacağınız yeni düzene ilk başlarda alışmak sizin için de zor olsa da bunun köpeğinizin sağlığını koruma noktasında ne kadar önemli olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

5. Evde Köpek Beslemek Hakkında Bilgi Edinin

veterinerden evde köpek beslemek hakkında bilgi edinen genç kadın ve kucağına yatan köpeği

Hayatınızın bundan sonraki dönemlerinde evinizi paylaşacağınız, kısa sürede en yakın arkadaşınız olacak olan köpeğinizin sağlığını, mutluluğunu ve konforunu düşünerek her adımda buna uygun biçimde hareket etmeniz gerekiyor.

Elbette bunun için öncelikle köpek bakımı ile ilgili detaylı bilgiye sahip olmanız ve karşılaşabileceğiniz problemlere karşı hazırlıklı olmanız önemli.

Eğer daha önce hiç köpek beslemediyseniz veya bu konuda yeteri kadar tecrübeniz yoksa bir köpek sahiplenmeden önce boş vakitlerinizde köpek bakımı hakkında okumalar yapabilirsiniz. Böylece başınıza gelen olumsuz durumlarda çok daha bilinçli davranabilir, köpeğinizin sağlığını tehlikeye atmaktan kaçınmış olursunuz.

Bu yazımızda köpek sahiplenmeden önce evde köpek beslemek ile ilgili bilmeniz gerekenleri sıraladık. Umuyoruz ki daha bilinçli bir ebeveyn olma noktasında size faydalı olabilmişizdir.

Daha önce de belirttiğimiz gibi köpek sahiplenmek ve bir canlının tüm bakımını üstlenmek büyük bir sorumluluk gerektiriyor. Bu yüzden de gereken bilgi ve donanıma sahip olmanız bu süreci çok daha problemsiz bir şekilde atlatmanıza olanak tanıyacaktır.

Son olarak köpeğinizin tüm ihtiyaçları için gönül rahatlığıyla dahiliyedermatolojiağız ve diş sağlığı ve daha pek çok alanda hizmet veren Vetrium Veteriner Kliniği’ne başvurabileceğinizi de belirtelim.

Evcil hayvan ve köpek bakımı hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için blog sayfamızda sizler için hazırladığımız faydalı bilgileri okumayı unutmayın.

Bu yazıyı paylaş: