Evde Kedi Oyuncağı Yapımı ile Kedinizi Daha Mutlu Edin!

Sizi koşulsuz seven, sevgisini göstermekten de hiç çekinmeyen küçük dostunuzu mutlu etmenin hiç şüphesiz ki pek çok yolu var. Örneğin en sevdiği bölgeleri okşamanız, tüylerini taramanız, favori mamasından vermeniz ve elbette onunla oyun oynamanız kedinizin keyifli bir gün geçirmesi için yeterli olacaktır. Fakat başka bir işle ilgilendiğinizde, uyuduğunuzda ya da evde değilken de kedinizi mutlu etmek istemez misiniz? Bu doğrultuda, kedinizin ilgisini çekecek oyuncaklarla hem enerjisini boşaltmasını hem de keyifli zaman geçirmesini sağlayabilirsiniz. İşte evde kendi imkanlarınızla pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz 3 farklı kedi oyuncağı yapımı

3 Farklı Kedi Oyuncağı Yapımı

Pet hayvanları için özel olarak üretilen oyuncakları mutlaka görmüşsünüzdür. Hatta belki eviniz bu oyuncaklarla doludur. Fakat kedilerin bu tür oyuncaklarla uzun süre oynadığına şahit olmak zordur. Oldukça karmaşık ve ilgi çekici bir yapıya sahip olan kedilerin genellikle kutu, çorap, ip gibi aslında oyuncak olmayan nesnelerle daha çok ilgilendiğini siz de gözlemlemişsinizdir.

Nedendir bilinmez, ne kadar pahalı ve fonksiyonel oyuncaklar alırsanız alın, kedileriniz yine de sıradan eşyalarla çok daha mutlu olurlar. Bu yolla belki sizinle özel bir bağlantı kurmak istiyor, belki kokunuzun sindiği eşyaları seviyor, belki de sadece böyle davranmak istiyor. Elbette kedilerin neden oyun oynamak için bu tür eşyaları tercih ettiğini asla bilemeyiz, fakat onları mutlu etmek için sıradan malzemelerle kedi oyuncağı hazırlayabilirsiniz.

1. Olta Oyuncak Yapımı

kedi oltası, oyuncak ile oynayan yavru kedi, kedi oyuncağı yapımı

Kedinizin ilgisini çekmede son derece başarılı olacağına inandığımız olta oyuncağının yapımı oldukça basit. Öncelikle bu oyuncak için gereken malzemeler; herhangi bir uzunlukta çubuk, dayanıklı bir ip ve eşini kaybetmiş bir çorap. Hepsi bu kadar! Evinizde kullanmadığınız bir eşyanın uzun parçasını veya bir ağaç dalını bu oyuncağın yapımında kullanabilirsiniz. Diğer yandan ipin dayanıklı olmasına önem vermenizde fayda var. Çünkü kedinizin kolaylıkla koparabileceği bir ip, hem oyuncağınızın uzun ömürlü olmasını önleyecektir hem de kedinizin yutma riskini artıracaktır.

Bu anlamda, kedinizin sindirim sorunları yaşamaması için jüt gibi kalın malzemeleri ipleri kullanmanızı tavsiye ederiz. Oltaya benzeyen bu kedi oyuncağı yapımı için gerekli malzemeleri hazırladıktan sonra ilk olarak çubuğun bir ucuna ipi sıkıca bağlayıp düğüm atın. Ardından eşi olmayan ve artık kullanmadığınız çorapları makasla uzunlamasına kesip uçlarını düğümleyin. Böylece çoraptan kestiğiniz parçaların birbirinden ayrılıp evin dört bir yanına dağılmasının önüne geçebilirsiniz. Son olarak birleştirdiğiniz çorap parçalarını, çubuğa bağladığınız ipin diğer ucuna bağlayarak oltanızı oluşturun. Artık çubuğu kullanarak kedinizin çorap parçalarıyla oynamasını keyifle izleyebilirsiniz.

2. Kedi Çadırı Yapımı

uzun tüylü sarman kedi, nevresim içinde duran kedi

Kedi oyuncağı yapımı listemizde yer alan ve kedinizin içinde zaman geçirmekten büyük keyif alacağına emin olduğumuz bir diğer oyuncak ise kedi çadırı. Hem uyumak, hem dışarıyı gözetlemek, hem de oyun oynamak için ideal olan bu çadırın yapımı ise elbette çok kolay. ihtiyaç duyacağınız gereçleri 40 x 40 santimetrelik bir karton, orta boy bir tişört, bant, 4 adet çengelli iğne ve 2 adet tel giysi askısı olarak sıralayabiliriz.

Kedi çadırının yapım sürecine ilk olarak tel giysi askılarının dolaba astığınız bölümlerini pense yardımıyla keserek başlayabilirsiniz. Ardından telin bir ucunu kartonun köşesinden geçirin ve bu ucu kedinize zarar vermemesi için yine penseden destek alarak hafifçe kıvırıp üzerini bantla yapıştırın. Telin diğer ucunu ise deldiğiniz köşenin tam karşısındaki köşeden geçirip aynı işlemi tekrarlayın. Daha sonra diğer telin uçlarını da karşılıklı köşelerden geçirip güvenli olması için bantlayıp çadırın iskeletini tamamlayabilirsiniz. Tellerin birbirinden kolaylıkla ayrılmaması için birleştikleri yer olan çadırın üst noktasından bantlayın.

Çadırın iskeletini tişörtünüzün içinden geçirdikten sonra son adımları atmak için hazırsınız demektir. Kedinize hazırladığınız çadırı vermeden önce tişörtün kol ve bel bölümlerini kartonun altından çengel iğnelerle sabitleyin ve bu şekilde çadırı sağlamlaştırın. Kedinizin konforunu artırmak ve daha keyifle mırlamasını sağlamak için çadırın içine yumuşak bir minder de yerleştirdikten sonra bu oyuncağı da tamamladığınızı söyleyebiliriz.

Kedi mırlamasının ne anlama geldiği hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için Kedi Mırlaması Ne Anlama Gelir? başlıklı içeriğimizi okuyabilirsiniz.

3. Oyuncak Balık Yapımı

mavi tüylü oyuncak ile oynayan yetişkin gri kedi

Kedi oyuncağı yapımı konusunda uzmanlık gerektirmeyen diğer bir oyuncak için de ihtiyacınız olanlar yalnızca çorap, biraz kağıt ve keçeli kalem. Gözden çıkardığınız bir çorap, paketleme kağıdı gibi başka bir işinize yaramayacağından emin olduğunuz bir malzeme ve keçeli kalem ile birkaç dakikada kediniz için harikalar yaratabilmeniz mümkün.

Bu doğrultuda öncelikle kağıtları çorabın içine doldurun ve sonra çorabın ağzını düğümleyerek balık haline getirmek için ilk adımı atın. Keçeli kalem yardımıyla çoraba balık gözleri ve solungaçlar da çizdikten sonra kedinizin oyuncak balıkla nasıl oynadığını görmek için kedinizin önüne koyun. Eğer oyuncak balık için kullandığınız çorap koyu renkli ise keçeli kalemle çizim yapmanıza gerek olmadığını belirtmekte fayda var.

Özellikle yavru kedilerin ilgisini çekecek bu pratik oyuncaklar ile siz de sevgili dostlarınızı sevindirebilirsiniz. Yavru kedinizin başka nelerle mutlu olabileceğini öğrenmek için Yavru Kedi Bakımı Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz. 

Kedilerinizin diğer tüm gereksinimleri için ise alanında uzman ve güvenilir kadrosuyla veterinerlik hizmetleri veren Ankara Vetrium Veteriner Kliniği’ni ziyaret edebilirsiniz.

Bu yazıyı paylaş: