Şirin Chow Chow Yavruları ve Chow Chow İlginç Bilgileri

Chow chow cinsi, oyuncak ayıcık benzeri görünümü ve mavi-siyah diliyle bilinen bağımsız bir köpek ırkıdır. Çin aslanı olarak bilinen ve cinslerinin asıl ismi chow chow olan bu şirin suratlı köpekler, her ne kadar saldırgan olma konusunda bir üne sahip olsa da, aslında mükemmel arkadaşlık yapan sakin köpeklerdir. Chow chow yavruları inanılmaz şirinlikleri ile herkesin kalbini çalmayı başarabilirler. Uslu ama inatçılık derecesinde kararlı bir cinstir. Ailesine sadıktır ama aile içinde bir kişiyi sahiplenen bir karaktere sahiptir ve diğer köpeklere göre daha baskın olmasına rağmen çocuklarla iyi geçinmektedirler. Ancak küçük yaşta sosyalleştirmeleri gerekir. Kafatasları büyük ve yayvandır; küçük kulakları ve gözlerinin önünde perçemleri vardır. Tüyleri yumuşak ve kabarık olan kuyrukları ve yuvarlak ayakları vardır. Arka bacakları ise düzdür.

Chow Chow’un Geçmişi

Kökenleri tam olarak bilinmemekle beraber, bu tür ilk olarak Çin’de çıkmıştır. Chow Chow ismi İngiltere’ye getirildiklerinde 1700’lerde verilmiştir. İsmini gemi ile taşınırken içinde taşındıkları kutulardan bile almış olabilirler. Çin’de bu köpek cinsine ‘kabarık aslan köpek’ anlamına gelen ‘Songshi Quan’ ismi verilmiştir. Kraliçe Viktorya’nın bu köpeğe olan düşkünlüğü bu cinsin dikkatleri üzerine çekmesini sağlamıştır. Hatta 1895’te İngiltere’de bu cinsin kulübü dahil kurulmuştur.1800’lerde Amerika’ya çok sayıda Chow Chow getirilmiştir. 1980’lerde Amerika’nın en populer 6. türü olarak hafızalara kazınmıştır.

Chow Chow Karakter Özellikleri

Chow Chow’lar çok uslu olmalarına rağmen aksi bir cins olarak bilinmektedir. Dediğim dedik, inatçı ve oldukça bağımsızdır. Genellikle aileden tek bir kişiye bağlanır. Diğer aile bireylerine düşkün değillerse de çok sadıktırlar. Evinizdeki ufak çocuklara sahip çıkmakla beraber iyi anlaşırlar. Bu dominant ırk yine dominant bir sahibe gereksinim duyar. Bu ırkın sahibi doğal olarak tutarlı ve sakin biri olmalıdır. Ayrıca onlardan fazla itaat etmesi beklenmemelidir. Eğitim konusuna gelince komutları benimserler ancak komutlarda mantık aramaktadırlar. Bu türler için en önemli faktör yaşam alanlarının geniş olmasıdır. Bahçeli bir eviniz varsa eğitim açısından işiniz daha da kolay hale gelecektir. Ayrıca Chow Chow’da yapılan bakımların özenine bağlı olarak 9-15 yıllık bir yaşam süreleri vardır. Ayrıca ilk başta oldukça sakin ve yardıma muhtaç olan chow chow yavrusu daha sonradan gelişerek bir anda büyümektedirler.

chow chow yavrusu 

*Görseller temsilidir. Vetrium Veteriner Kliniği'nde hayvan satışı yapılmamaktadır.

Chow Chow, Çin Aslanı Apartmanda Beslenir mi?

İmkanlarını sağlarsanız apartmanda da beslenebilir bir köpek olabilir. Yinede küçük bir bahçe onu mutlu etmeye yeterlidir. Sıcaklık konusunda tüylerin yoğunluğundan dolayı çok hassaslardır ve çok sıcak yerlerde beslenmesi önerilmez. Chow chow yavrularının bakımı bahçeli bir evde çok daha kolay olsa da düzenli bakım ve ilgi ile apartmanda da beslenebilirler. Chow chow yavrularının bakımında en çok dikkat etmeniz gereken iki önemli konu; tüy bakımı ve pati bakımıdır. Köpeğinizin tırnak bakımını nasıl yapacağınıza dair faydalı bilgiler için köpek patisi bakımı yazımızı okuyabilirsiniz. ☺️

Chow Chow Yavruları Tüy Bakımı

Chow Chow’ların bakımı tüylerinin korunması nedeniyle çok önemli bir durumdur. Mevsim geçişlerinde çok fazla tüy dökmektedir. Gerektiği zaman kuru şampuanla yıkanabilirler. Tüylerinin bakımı için düzenli olarak tüylerinin tıraş edilmesi öenmlidir. Ayrıca, köpeğinizin tüylerini düzenli olarak tarayarak da bakım yapmalısınız. Dişli bir tarak yardımı ile chow chowların yoğun tüylerini tarayarak toz, kir, çöp gibi maddeleri uzaklaştırın. Daha sonra ikinci defa tüylerin üzerinden geçerek tüyleri düzenli bir şekil almasını sağlayn.

Chow Chow Yavru Bakımı

Tüm yoğun kürkleriyle birlikte bir chow chow yavrusu, genellikle bir köpekten daha fazla bir oyuncak ayısına benzemektedir. Sevgi dolu bir ırk olmasına rağmen, sahibinin nazik ve kibar olmasını beklemektedir. Bu yüzden yavruyken eğitime başlamanız işinizi kolaylaştıracaktır. Chow chow yavrularını her gün yürütün. Fiziksel dayanıklılığını arttırmaya yardımcı olmak için yavru köpeğinizle oyun oynayın. Chow Chow’ların tüylerinin yoğun ve kabarık olmasından dolayı çatlakların oluşması kaçınılmazdır. Bu yüzden tüy bakımını düzenli olarak yapmalısınız. Saygın bir veteriner ile bir ilişki kurun. Aşı ve yapılması gerekenlerle ilgili olarak veteriner bakımını kaçırmamanız gerekmektedir. Profesyonel insanlardan tavsiyelerde bulunmak yavru köpeğinizin gelecekteki sağlığını garanti edecektir. Chow Chows’un orta boylu görüntüsü göz önünde bulundurulduğunda, yavruyken yediği kadar yemek yememelidir. Orta boyuttaki bir Chow Chow’un nispeten küçük bir diyete mutlaka ihtiyacı vardır. Sonuç olarak besleyici bütün gıdalar sağlıklı ve yağsız etler de dahil olmak üzere, hemen hemen her köpek için bir zorunluluktur. Tırnakları her hayvan için çok önemlidir. Tırnakları haftalık veya iki haftalık olarak bakımı yapılmalıdır. Uzun tırnakları patilerine zarar verir ve genelde yürürken rahatsız olurlar. Tırnak bakımı banyodan sonra yapılması, işinizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca Ankara Veteriner Vetrium aracılığıyla da kolaylıkla bakımlarını yaptırabilirsiniz.

chow chow 

*Görseller temsilidir. Vetrium Veteriner Kliniği'nde hayvan satışı yapılmamaktadır.

Chow Chow Yavru Mizacı

Popüler inanışın aksine, Çin Aslanı diğer hayvanlar ve çocuklar ile mükemmel anlaşabilir. Ancak, bu anlaşmanın iyi bir dostluğa dönüşebilmesi için temellerini iyi atmak gerekebilir yani, genç yaşlardan itibaren çocuklar ve diğer köpekler ile sosyalleşmelidirler. Chow chow yavruları, doğdukları andan itibaren eğitime başlamalıdır. Sahiplerinin sağlam ve tutarlı bir otoriteye ihtiyaçları vardır. Cins egemen olma eğilimindedir, bu yüzden sahipleri nazik olmalıdır, ancak genç yaştan köpeğe sıkı sıkıya bağlı olmalıdır. Chow chow genellikle alfa pozisyonunu korur ve çevresinde bile alfa olmaya çalışır. Chow Chow aşırı koruyucu olabilir ve bazen inatçı olabilir. Genellikle “tek kişilik” bir köpektirler, ama çok sadıktırlar. Yabancılara karşı tereddütlü olma eğilimindedirler ve bazı köpeklere agresif davranabilirler.

Bu yazıyı paylaş: