Köpek Patisi ve Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Köpeğiniz patileri sayesinde koşup, yürüyüş yapar ve oyun oynar. Bakımlı ve güvenli köpek patisi onların tüm hareketlerini rahatça ve keyifle yapmasını sağlar. Bu yüzden köpek patisi bakımı ve tırnak bakımı önemli bir konudur. Çay yolu ve Ümitköy veteriner ihtiyaçlarına en doğru çözümler sunan Vetrium Veteriner Kliniği'nin sizler için hazırlamış olduğu köpek patisi bakımı rehberini okuyarak köpeğinizin sağlıklı patilere sahip olması için neler yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Köpeğinize de Pedikür Yaptırın

Bir köpeğe pedikür yaptırmak, belki de çoğu insana ilginç gelen bir kavram… 🙂 Fakat bizler ayak sağlığımız ve rahatlığımız için nasıl pedikür ile bakım yaptırmamız gerekiyorsa kedi ve köpekler için de aynı durum söz konusu.

Köpek patileri yere veya sert zeminlere direk olarak değer ve sürekli yere değen pati ve tırnakları bir süre sonra köpeğinizi rahatsız etmeye başlar. Köpek patisi sürekli sert zemine değdiği zaman köpeğin tırnakları kırılır ve canının acımasına sebep olur. Bu nedenle, hayvanlar için yapılmış bir tırnak makası edinerek köpeğinizin pati ve tırnak bakımını düzenli olarak yapmalısınız. Hangi tırnak makasını alacağınız konusunda gerekli bilgiyi veterinerinizden almalısınız. Veterinerinize ya da pet kuaförüne tırnak kesimini nasıl yapacağınızı sorabilirsiniz. Hatta bunun için direk olarak veterinerinizden yardım isteyebilirsiniz.

golden retriever kopek

Köpek Patisi Arasındaki Tüyleri Temizleyin

Pati ve tırnakların arasında büyüyen tüyler bir süre sonra karışıp, düğüm olur ve parmakları arasında pislikler birikmesine sebep olur. Birbirine karışmış tüyleri kesmek ileride köpeğinizin canının yanmasına da sebep olabilir. Karışan tüyleri açmak ve temizlemek daha sonra daha zor olacağı için devamlı olarak patilerdeki tüylerin temizlenmesi gerekir. Bu tüyler içinde biriken kir ve pislikler evcil hayvanınızın derisinde hastalıkların oluşmasına neden olur ve bu deri hastalıkları ciddi boyutlara da ulaşabilir. Bu nedenle pati bakımında tüylerin kesilmesi köpeğinizin sağlığı için önemli bir detaydır.

kopekler ve kopek patisi

Patilerine Masaj Yapın

Nasıl ki bizler ayak masajlarından hoşlanıyoruz ve rahatlıyoruz, tıpkı bizim gibi hayvanlar da ayak masajlarıyla rahatlayıp, yorgunluklarını atıyorlar. 🙂 Köpek patisine yapılan güzel bir masaj, rahatlatıcı etki yaratıyor ve onları mutlu ediyor! Masajdan sonra mutlu ve huzurlu köpeğinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz. 🙂 Ayrıca, pati masajının rahatlatıcı etkisinin yanında dolaşım sisteminin çalışmasına ve hızlanmasına da yardımı olur.

Onların da Nemlendiriciye İhtiyacı Var!

Her zaman dediğimiz gibi hayvanların da ruhsal ve bedensel sağlıkları için insanlara benzer birçok ihtiyaçları olabiliyor. Nemlendirmek de bunlardan birisi. Nasıl ki bizlerin el ve ayakları bakımsız kaldığında veya soğukta nemlendirilmeye ihtiyaç duyuyorsa, sürekli sert yerlere basan köpeğinizin patileri de nemlendirilmeye ihtiyaç duyuyor. Köpeğinizin çatlayan ve kuruyan pati altları için veterinerinize danışarak doğru bir nemlendirici alıp, kullanımına uygun bir şekilde uygulayabilirsiniz. Yalnız unutmamanız gereken bir ipucu; insanlar için geliştirilmiş nemlendiricileri köpeğinizde ya da kedinizde kullanmanız onlar için uygun değil.

İlginizi Çekebilir:  Küçük köpek cinsleri ve bakımları hakkında yazdığımız yazımızda köpek türlerine göre özel bakım ve beslenme bilgilerini inceleyebilirsiniz. 😊

Ek olarak köpeklerle ilgili merak ettiğiniz diğer konular için buraya tıklayarak blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bu yazıyı paylaş: