British Shorthair Özellikleri ve Bakımı için Bilmeniz Gereken Her Şey

British Shorthair kedisi İran kökenli bir kedidir. Ülkemizde ve dünya genelindeki ülkelerde oldukça sevilen popüler bir kedidir. Çok sevimli ve tatlı bir kedidir, özellikle insanı yumuşatan o tatlı bakışları ile insanları etkilemektedir. Ayrıca oldukça sakin ve uysal bir kedi türüdür. British Shorthair kedi türü, diğer kedi çeşitlerine göre oldukça uysaldır. Ayrıca bakımları da kolay kedi cinslerinden biridir. Ankara'nın en iyi hayvan hastanesi olarak British Shorthair özellikleri ve bakımı hakkında detaylı bir yazı hazırladık. 🙂

Bu kediler insanlar ile çok uyumlu yaşamaktadırlar, yani küçüklükten beri girdikleri her yere uyum sağlamaktadırlar. En önemli özellikleri, yaramazlık yapmaz ve etrafı karıştırma, dağıtma huyları olmadığı için, bu kedi türleri tam şehir kedisidir. Yüksek yerlere özellikle TV sehpa ve dolap üstleri gibi yerlere zıplama davranışlarda asla bulunmazlar, o kadar uysal olan bu kediler köpeklerle bile iyi uyum içinde yaşayabilirler.

British Shorthair Özellikleri ve Bakımı

British Shorthair, kedi türünün bu kadar çok tercih edilmesinin sebebi, bakımının kolay olması ve insanlar ile iyi anlaşmasıdır. Kısa tüylü kedi çeşitleri arasında yer almaktadır. Bu nedenle tüy bakımının yapılması da oldukça kolaydır. Aynı zamanda tüy dökülme sorunu da oldukça azdır. Evde tek kaldıklarında bu kediler kendi kendine oyunlar oynayabilir.

Evde tek kalmaktan çok hoşlanırlar, asla şikayet etmezler. Bu sebeplerden dolayı tercih sebepleri arasında yer almaktadırlar. Bu kediler, kendi tüylerini temizlerler, kendi bakımlarını yaparlar, kendi ayakları üzerinde durabilen sorumluluk sahibi kedilerdir. Şimdi British Shorthair özellikleri ve bakımı hakkında daha detaylı bilgilere geçelim…

British Shorthair Kedi Türünün Fiziksel Özellikleri

Genel olarak birazcık kilolu bir yapıya sahip olan bu kedilerin yüz kısımları yuvarlak ve gözleri oldukça büyük bir yapıya sahiptir. Çok sağlıklı bir yapıya sahiptirler. Bu kediler duruş yapısı olarak da çok güçlü ve asil yapıya sahiptirler.

Bu kedileri sevimli yapan kemik yapıları ve hafif tombul olmalarıdır. Birçok kişi onların bu doğal hallerinin kilo sebebiyle olduğunu düşünse de, aslında öyle değil, bu kedilerin doğal yapısı böyledir. Güçlü bir kafa ve çene yapısına sahiptirler. Bu kedilerin belirgin bıyıkları bulunmaktadır.

british-shorthair özellikleri ve bakımı

British Shorthair Karakteri

Bu kediler sahiplerine yakın olmak isterler, ev içinde onların yanına oturmak ve sahiplerinin kucaklarında oturmak isterler. Genel olarak fazla hareketli kediler değildirler, daha çok sessiz ve uysal bir yapıları bulunmaktadır. Fakat yine de bazen etrafta koşturup oynadıkları görülmektedir.

Çocuklara ve köpeklere karşı oldukça sakindirler, onlarla hep uyum içindeler, kucakta taşınmayı pek sevmezler. Sahiplerinin yanında da mutludurlar, ayrıca evde yalnız kaldıklarında da mutludurlar, yani sürekli ilgi isteyen kediler değildirler.

British Shorthair En Önemli Özelliği Nedir?

Bu kedi türünün özellikleri arasında olan en önemli şey, uyumlu bir kedi olmasıdır. Çok uyumlu bir yapısı vardır, özellikle çocukları için kedi almayı düşünen aileler için bu kedi türü tam onlar içindir. Bunlar gürültülü veya saldırgan kediler değillerdir, sahipleri tarafından izin verildiği zaman birazcık şımarık olabilirler, çok asil hayvanlardır. Çocuklarla arası çok iyidir.

En sevilen özelliği ise, çok sabırlı bir hayvan olmasıdır, özellikle bu kedi kendisiyle oynayan çocuklara karşı çok sabırlıdır. Onun için, British Shorthair kedisi ev ortamı için oldukça uygun bir kedidir. Bu kedi türünün sokağa ilgileri pek yoktur. Çok fazla ilgi meraklısı değildirler, oyun oynamak istedikleri zaman bunu sahiplerine anlatırlar. Oldukça zekidirler.

British Shorthair Kedi Cinsinin Ömrü Kaç Yıldır?

British shorthair çalışan insanlar için bulunmaz bir ev kedisidir. British Shorthair cinsi kediler yaklaşık olarak, 14-20 sene arası yaşarlar. Bu kediler kendi başlarına evlerinde zaman geçirmeyi severler.

Oldukça sessizdir ve neredeyse hiç sesleri çıkmaz, sahipleriyle miyavlayarak anlaşırlar. British Shorthair kedilerinin bakımı diğer kedi türlerine göre oldukça kolay yapılmaktadır.

Tüylerinin kısa ve sık olması sebebiyle en az tüy döken kedi olarak bilinmektedir. Düzenli ve dengeli beslenmesine mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir. Çok sakin bir yapısı olması sebebiyle bu kedinin bakımı oldukça kolaydır. Zamanının çoğunu uykuda geçirmektedir.

british-shorthair özellikleri ve bakımı

British Shorthair Bakımı

Birçok kedi de olduğu gibi British Shorthair kedileri özellikle temizleme işlerini kendileri yapabilmektedir. Küçük yaşlar da temizliğe alıştırılan bu kedi cinsi sahipleri tarafından kendilerine bakım yapıldığı zaman çok uysal davranırlar. Beslenmesi, tıraş, tarama ve yıkama işlemleri her kedi çeşidinde olduğu gibi, British Shorthair de büyük önem taşımaktadır.

Herhangi bir sorun yaşamamanız için dişlerini tıpkı kendiniz gibi her gün fırçalamalısınız. Eğer bunun için imkanınız yoksa en azından haftada bir mutlaka fırçalama yapmalısınız.

Her kedi cinsinde olduğu gibi en özenli bakımı British Shorthair kedi yavruları için göstermelisiniz. Yavru Kedi Bakımı hakkında sizler için derlediğimiz yazımızı mutlaka okumalısınız.

British Shorthair Tüy Bakımı

Diğer kedilerde olduğu gibi British Shorthair tüylerinin bakımının düzenli olarak yapılması, kedinizin sağlığı ve görünümü bakımından önemlidir. Kısa ve yumuşak tüylerinin sağlıklı ve canlı görünmesi için haftada bir fırçalama ölü tüylerin atılması için yeterlidir. British Shorthair kediler için banyo nadiren gerekebilir.

Genel olarak tüy bakımı hakkında detaylı bilgiyi Kedi Tüy Bakımı ile ilgili yazımızdan okuyabilirsiniz. 🙂

British Shorthair Tırnak Bakımı

Kedilerde tırnak bakımı hem kedinizin sağlığı hem de ailenizin sağlığı için önemli bir konudur. Tırnak bakımı yapılan kediler, daha sağlıklı ve rahat hissederler.

Ayrıca tırnak sorunlarına karşı da önlem almış olursunuz. British Shorthair tırnak bakımı için kedinizin tırnağını haftalık olarak kesmeniz en sağlıklısı olacaktır. Tırnak bakımını yapmak için veterinerinizden yardım alabilirsiniz.

British Shorthair Beslenmesi

Bu kedi cinsine göre alınacak mamalar, tüy dökülmesini önleme ve sağlığını olumlu yönde geliştirecek olan vitamin içeriği yüksek olan kuru mama türleri daha çok tercih edilmelidir.

Bu kedilere göre konserve mamalar daha az tercih edilmelidir. Bu kedi türleri özellikle, veteriner hekim tarafından aralıklı olarak gelişimleri takip edilerek mama seçenekleri belirlenmelidir.

British Shorthair özellikleri ve bakımı hakkında öğrenmek istediğiniz daha detaylı bilgiler için bize yorum bırakın sizin için cevaplayalım. 🙂

Bu yazıyı paylaş: