Rottweiler Özellikleri, Karakteri ve Bakımı

Rottweiler ırkları, en sevimli köpek cinslerinden biridir. Dış görünüş olarak oldukça güçlü ve iri yapıları vardır. Ancak bu ırklar sahiplerine son derecede sadık ve düşkündür. Aynı zamanda yetiştirilme tarzına bağlı olarak sadık ya da saldırgan olurlar. Eğer Rottweiler sahibiyseniz mutlaka rottweiler özelliklerini bilmeli ve köpeğinizin karakterine göre eğitimlerini vermelisiniz. Yapısı, vücut kasları diğer cinslere göre daha fazla gelişmiş ve çeneleri fazlasıyla sağlamdır. Rottweiler özellikleri arasında en bilinen huyları sakin, iyi huylu ve itaatkar yapıda olmalarıdır. Ailesine ve sahibine düşkün olmasından dolayı en ufak tehlike bile hissetseler bu durum onları hırçın yapabilir. Rottweiler sahibi olmak istiyorsanız sosyalleştirmeli ve profesyonel bir eğitim vermelisiniz.

Rottweiler ırkları, ev ortamına ve bahçe yaşamına rahatlıkla alışırlar. Ancak sahipleri tarafından ilgi görmeyi sevmelerinden dolayı onlara birkaç saat ayırmalı ve ilgi göstermelisiniz. Uzun süre yalnız kaldıkları zaman huysuz davranışlar sergileyebilirler. O yüzden egzersiz ihtiyacı karşılanmalı ve çok fazla yalnız bırakılmamalıdır.

Rottweiler Karakter Özellikleri

Rottweiler, son derecede popüler ırklardan biridir. Ancak bu ırkların doğru bir eğitim verilmesi oldukça önemlidir. Aksi halde saldırgan bir yapıya sahip olabilirler. O yüzden ilk olarak karakter yapısını belirlemelisiniz. Rottweiler karakteri genel olarak sadık, yumuşak, uysal, yumuşak başı ve korkusuzdur. Aynı zamanda bekçilik konusunda usta ırklardır. Korkusuz ve cesur olmalarından dolayı ailesine karşı her zaman koruyucu bir özelliği vardır. Oluşabilecek tehlikelere karşı saldırgan davranışlar sergileyebilir ve huysuz görünebilir. Dış görünüşleri her ne kadar iri ve saldırgan görünse de, aslında çok anlayışlı köpeklerdir. Yine de yetiştirilme tarzına göre karakter özellikleri değişebilir.

rottweiler cinsi, özellikleri

Rottweiler Özellikleri ve Aile Yaşamı

Rottweiler ırkları zeki ve her yere uyum sağlayan bir ırktır. Ancak hareketli olmalarından dolayı günlük egzersiz ihtiyaçları mutlaka karşılanmalıdır. Evde çok uzun tek başına kalamazlar. Aile ortamını sevmelerinden dolayı yalnız bırakılmamalıdır. Bu ırklar çocuklarla ve bebeklerle de iyi anlaşır. Yine de küçüklükten sosyalleştirilmeli ve gerekli olan tüm eğitimleri profesyonel olarak belirlemelidir.

rottweiler özellikleri, bakımı 

Rottweiler Irklarının Bakımı

Bu ırkların bakımı diğer birçok cinse göre kolaydır. Tüyleri kısa olmasından dolayı çok fazla dökülmez. Buda Rottweiler ırklarının en iyi özelliklerinden biridir. Haftada 1-2 kez tüylerini taramanız yeterli olacaktır. Aynı zamanda sık sık yıkamamalısınız. Kirlendiği ve kötü kokmaya başladığı zaman uygun şampuanlar ile köpeğinizi temizleyebilirsiniz. Rottweiler cinsi köpeklerde diğer cinslerde olduğu gibi pati ve tırnak bakımı önemlidir. Köpeğinizin rahat ve sağlıklı dolaşabilmesi için tırnak bakımı yapmanız ya da uzman bir veteriner tarafından yaptırmanız gereklidir. Köpeğinize tırnak bakımı yaptırmak için Vetrium Pet Kuaför Hizmetinden yararlanabilirsiniz. Egzersizleri karşılandığı sürece ev ortamında rahatlıkla bakabilirsiniz. Rottweiler bakımı kolay olmasından dolayı sürekli olarak bakım yapmanıza gerek yoktur.

İlginizi Çekebilir: Köpeğinizin tırnak bakımı için detaylı bilgi alabileceğiniz köpek patisi ve tırnak bakımı yazımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Rottweiler Eğitimi

Rottweiler ırkları hakkında bilmeniz gereken hususlardan biri, eğitimleridir. Bu ırklar zaman zaman inatçı olabilmektedir. Ayrıca cesur ve korkusuz olmalarından dolayı kendilerini lider hissederler. Ancak sizi lider olarak görmeli ve patronu olduğunu bilmelidir. Bunun içinde profesyonel bir eğitim verilmelidir. İlk öncelikle itaat kuralları öğretilmeli ve sosyalleştirilmelidir. Eğitim sırasında köpek çok fazla sıkılmamalı ve maksimum 1 saat zaman ayırmalısınız. Köpeğinizin sıkılmaması ve huysuz olmaması adına sakin olmanız çok önemlidir. Eğitim sırasında ses tonunuz kısık, sakin ve sevecen olmalıdır. Böylelikle köpeğiniz isteklerinizi yerine getirecek ve kolay alışmasına yardımcı olacaktır.

Rottweiler Egzersiz İhtiyacı

Rottweiler ırkları eğlenceli ve heyecanlıdır. Günlük egzersiz ihtiyaçları karşılanması gerekir. Aksi taktirde huysuz ve inatçı olabilirler. Bol bol egzersizleri yapılmalı ve geniş alanlar tercih etmelisiniz. Sahipleriyle vakit geçirmeyi sevmelerinden dolayı köpeğinizle oyun oynayabilir ve onunla yürüyüş yapabilirsiniz. Bu durum onları mutlu eder. Yeterli egzersiz ihtiyaçlarını karşıladığınız sürece ev yaşamına da kolayca alışacak ve ayak uyduracaktır.

Bu yazıyı paylaş: