Kedi Irkları, Kedi Türleri ve Özellikleri

Kedi severlerin ve evine kendine arkadaş bir kedi alacak olanların en çok merak ettiği ve araştırdğı konulardan biri, kedi ırkları, kedi türleri ve onların özellikleri oluyor. Bakımı kendilerine uyabilecek, birlikte iyi anlaşabilecekleri minik bir dost…

Bu nedenle, kedi ırklarını özellikleri, bakım ihtiyaçları ve karakteristik özellikleri ile ele aldık ve sizinle paylaştık. Şimdi gelelim kedi türlerini incelemeye…

Evinizde Size Arkadaş Olacak Kedi Irkları ve Özellikleri

Honey Bear Kedi Irkı

Genellikle gümüş rengi ve koyu griden siyaha doğrukayan renklere sahip olurlar. Keskin ve dikkat çekici göz yapıları vardır ve gözleri ile sevenlerini çok başarılı bir şekilde etkileyebilirler. Bakım gerektiren, tüylü yapıya sahip bir kedi cinsidir.

kedi ırkları honey bear

Bu şirin ve güzel kedi cinsi; sakin, evcil, fazla hırçın olmayan bir yapıya sahiptir. Çocuklu ailelerin kolayca besleyebileceği, çocuklarla anlaşabilen kedilerdir. Kucakta sevilmekten hoşlanır, neşeli ve sahibine alıştıktan sonra ayrılamayan bir karaktere sahiptir.

İri boyutta ve tüylü olan Honey Bear kedi türleri, oyun severler ve diğer hayvanlarla da iyi anlaşabilirler. Hareket etme ihtiyaçları ve bakım ihtiyaçları yüksektir. Bakımlarına dikkat edilmesi gerekir.

Honey Bear, kediler arasında insanlara uyum sağlayacak mükemmel bir kedi türüdür. aile bireyleri ile uyum içinde yaşabilir, tüm aile fertlerini kabullenirler ve alıştıktan sonra onlardan asla ayrılmak istemezler. Sevgi ve ilginizi gösterdiğiniz zaman size harika bir arkadaş olurlar.Çocukları ve onlarla vakit geçirmeyi severler ve kendilerini sevdirmeyi de becerirler.

Hareketli, sevecen ve bir o kadar da meraklıdırlar. Honey Bear kedi türlerinin en komik özellikleri uyurken düşmeleridir. Bu nedenle, kedinizin uyuyacağı yeri iyi seçip, düşemeyeceği bir yer seçmelisiniz.

kedi ırkları honey bear

İri yapılı ve geniş bir vücuda sahiptir. Bu nedenle, büyük kediler arasında yer alırlar. Baş kısmı iri ve büyük bacakları ise vücuduna göre kısadır. İri ve etkileyici gözlere sahip olan Honey Bear kedi ırkı, turuncu, yeşil, bakır, altın tonları gibi renklerde gözlere sahiptir. Gelişimi ve büyümesi uzun süren bir ırktır. Erişkin konuma yaklaşık 2 senede gelirler.

Honey Bear ırkının bakımını yapmak için her gün bakım yapılmalı ve tüyleri taranmalıdır. Mümkünse dişli olan bir tarakla fırçalanmalıdır. Ayrıca, ayda bir kez de tırnak bakımı yaptırılmalıdır.

Abyssinian Kedi Irkları

Kızıl ve kırmızımsı kahverengi renklerde olan Abyssinian kedi ırkı, en bilindik kedi ırkları arasındadır. Kısa tüylü ve orta boyutlarda olan bu kediler, biraz inatçı olsa da sahibine karşı oldukça kibardırlar. Neşeli ve canlı bir yapıları vardır. Avcı ruhludurlar.

kedi ırkları

Karakteristik özelliklerine gelirsek, genel olarak inatçı yapıda olan bu kediler, diğer hayvanlarla çok iyi anlaşabilirlerken çocuklarla anlaşabilme özellikleri biraz düşüktür. Oldukça oyuncu yapıya sahiptirler ve gün içinde fazla hareket etme isteği duyarlar.

Vücut yapıları Antik Mısır kedilerine benzer ve tip olarak da karakteristik yüz hatlarına sahiptirler. Gözleri diğer kedi ırklarına göre daha iri, ve açık renklidir. Sarıya dönük bal rengi ve su yeşili gözleri bu ırka ait göz renkleri olarak bilinir. Göz yapıları ayrıktır ve bacak yapıları avlanmaya elverişlidir.

Abyssinian karakter özellikleri olarak; iletişim kuvvetleri ve algıları oldukça yüksektir. Sahiplerine karşı oldukça sevgi dolu hayvanlardır. Avcı ruhu nedeniyle inatçı ve sert olarak bilinse de, sevilmeye ve ilgiye düşkün olan evde beslenebilecek bir kedidir.

Kedi ırkları

Abyssinian ırkının bakımları oldukça kolaydır. Kısa tüylü oldukları için sürekli taranma ve fırçalanma istemezler. Tüy bakımlarını çok sık yapmaya gerek olmadan, haftada birkaç kez fırçalamak yeterli olur. Tüyleri kolayca dökülmediği için sağlık bakımından bir sorun oluşturmaz. Yavru halindeyken oldukça tatlı görünen bu ırk, herkes tarafından çok sevilmektedir.

Kısa tüylü olması sebebiyle tüy bakımı çok sık yapılmaz. Tüylerde kolaylıkla dökülme ve kopma olmadığından sağlık açısından hiçbir tehdit içermez. Yavru halinde oldukça dikkat çektiğinden en çok tercih edilen kedi türleri arasında yer almaktadır. Renkleri sarıdan griye farklı geçişlerle değişik tonlarda türleri olan bu kediler oldukça hareketli ve oyuncu karaktere sahiptir.

British Shorthair Kedi Irkı

Adından da anlaşılacağı üzere Büyük Britanya kökenli olan bu kedi türü, kedi ırkları arasında en popüler olanıdır. Melez olanları hariç, her renkte ve şekilde olabilirler. Çikolata rengi, lavanta rengi, gri gibi farklı renkleri olabilmektedir. Sabırlı, sessiz ve oldukça şirin olan bu kedi cinsi herkesin sempatisini kazanmıştır. Çocuklarla ve hayvanlarla anlaşabilen bu kedi türü, sahibine karşı sadık bir dosttur. gün içinde çok hareket ihtiyacı hissetmeyen ama oyun seven bir yapısı vardır.

Kedi ırkları British Shorthair

Tam anlamıyla bir ev kedisi olan British Shorthair, iri ve büyük vüducuyla dikkat çeker. Tombul ve şirin bir kafa yapısı vardır. İri ve yuvarlak, bakır, altın sarısı renklerinde çok güzel gözleri vardır. Peluşa benzeyen kuyruğu ile herkesi kendine hayran bırakır.

Karakter özellikleri olarak; sabırlı, uyumlu ve dayanıklıdır. Özellikleri ve karakteri bakımından evde beslemeye çok uygun bir kedi ırkıdır. Çocuklara karşı oldukça sakin ve sabırlıdır. Evde uzun saatler kendi kendine yalnız kalabilir, ev içinde çok hareketli değildir ve uyumayı severler.

Kedi ırkları British Shorthair

Sık, gri ve mavimsi renkte, yumuşacık tüylere sahip bu kedi ırkının bakımı oldukça kolaydır. Tüylerinin kısa olması nedeniyle fazla bakım gerektirmez ve haftada birkaç kez taranması yeterlidir. Ayrıca, tüyleri kısa olduğundan fazla karışma ve düğümlenme de olmaz. Genel olarak tombul olan bu kediler, obeziteye eğilimlidir. Bu yüzden beslenmesine dikkat edilmelidir. Özellikle kısırlaştırma işleminden sonra beslenmesine özen gösterilmelidir ve takip edilmelidir. British Shorthair özellikleri için daha fazla bilgi almak isterseniz linkteki ilgili yazımızı mutlaka okuyun! 🙂

Evinizde size arkadaşlık edebilecek, sevecen, sevimli ve tatlı kedi ırklarını yazımızda anlattık. Sizin de eklemek istediğiniz ve açıklamamızı istediğiniz kedi ırkları varsa, bizimle paylaşın. 😊

Bu yazıyı paylaş: