Köpeğinizle Gidebileceğiniz Doğal Ortamlar ve Ankara Parkları

Köpeklerin depoladıkları enerjiyi atabilmeleri için oyun oynamaya, hareket etmeye ve dolaşmaya ihtiyaçları vardır. Ankara parkları bu anlamda köpek sahiplerinin işlerini kolaylaştırıyor ve en yakın dostları ile birlikte doğal bir ortamda gezebilmelerine imkan tanıyor. Ümitköy veteriner ihtiyaçlarınız için her zaman yanınızda olan Vetrium Ankara Veteriner Kliniği olarak biz de başkentin onlarca yeşil parkı ve doğal alanı arasından en uygun olanları seçmeye çalıştık.

Listelediğimiz Ankara parkları içinden siz ve köpeğiniz için ideal olanları ziyaret edebilir ve tüylü dostunuzla gezmenin keyfini çıkarabilirsiniz. İşte Ankara’nın farklı semtlerinde bulunan, şehrin içinde doğanın korunduğu, köpeğinizi gezdirirken sizin de keyifli bir mola vermenizi sağlayacak başlıca parklar…

Tüylü Dostunuzla Keyifle Gezebileceğiniz Ankara Parkları

Ankara, her ne kadar yeşilin ve doğanın nadir bulunduğu bir yer olarak algılansa da aslında başkentte yaşayanlar iyi bilirler ki Ankara’da hemen her mahallede en az birkaç tane park bulunur. Fakat söz konusu evcil hayvanlarla birlikte gezmek olduğunda her zaman her park ve bahçe bunun için uygun olmayabilir.

Diğer yandan, köpeğinizle güzel zamanlar geçirmenizi sağlamak adına birçok detayın düşünüldüğü veya köpeğinizin dilediği gibi enerjisini atabileceği, eğitim görebileceği ve sosyalleşebileceği geniş alanlara sahip, sizi de manzarasıyla etkileyebilecek pek çok park da söz konusu. Peki bahsettiğimiz özellikleri taşıyan Ankara parkları hangileri ve hangi semtlerde bulunuyorlar?

Köpek eğitimi konusunda bilgi sahibi olmak için Köpek Eğitimi Rehberimize göz atabilirsiniz.

Ahlatlıbel Atatürk Parkı

Ankara parkları arasında yer alan Ahlatlıbel Atatürk Parkı

Ankara parkları ve doğal alanlarını listelediğimiz içeriğimize İncek Bulvarı üzerinde bulunan Ahlatlıbel Atatürk Parkı ile başlıyoruz. Oldukça geniş bir alana yayılmış bu parkın şehrin içinde olduğu kadar şehir merkezinden uzak olduğunu iddia etmek yanlış olmayacaktır. Bu nedenle parka arabasıyla gelecek olanlar için 1500 araç kapasiteli bir otoparkın da bulunduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Koşu ve yürüyüş parkurları, bisiklet yolu, piknik alanı, evcil hayvan gezdirme alanı gibi birçok imkanı bünyesinde barındıran Ahlatlıbel Atatürk Parkı, her hafta sonu ortalama 50 bin Ankaralıyı ağırlıyor. Herkesin huzur ortamında özgürce doğanın tadını çıkarabilmesi için ise güvenlik görevlileri 24 saat boyunca mesai yapıyorlar.

Botanik Parkı

Ankara Botanik Parkı

Ankara’nın kalbi olarak niteleyebileceğimiz bir konumda yer alan Botanik Parkı, 65 bin metrekare bir alan üzerine kurulu. Çankaya Caddesi ile Cinnah Caddesi arasında bulunan park, başkentin simgelerinden Atakule’nin hemen aşağısındadır. Botanik Parkı, şehrin orta yerinde olmasına karşın ulu ağaçları ve vadi biçimindeki yapısı sayesinde trafik gürültüsünü duymadan güzel zaman geçirmek isteyen Ankaralıların uğrak yeri.

Yeşilin hemen her tonunu bulabileceğiniz parkın içinde bir de gölet yer almaktadır. Köpeğinizle birlikte temiz hava almanın en güzel yollarından biri olan Botanik Parkı, özellikle yaz aylarında kalabalıklaşsa da belediye tarafından düzenli olarak temizleniyor ve görevlilerce de parkın ve ziyaretçilerin güvenliği sağlanıyor.

Cemal Süreya Parkı

Ankara Cemal Süreya Parkı

Dikmen’de 9 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan Cemal Süreya Parkı, evcil hayvanınızla birlikte rahatlıkla gezebileceğiniz Ankara parklarından biri. Koşu parkuru, kaykay pisti, evcil hayvan gezdirme ve eğitim alanı, piknik masaları gibi imkanların sunulduğu park; genç veya yaşlı fark etmeksizin hemen herkesin gezmekten büyük zevk aldığı noktalardan.

Çayyolu Ahmet Taner Kışlalı Parkı

Çayyolu Ahmet Taner Kışlalı Parkı

Koru Mahallesi’nde yaklaşık 11 bin metrekarelik bir yeşil alan oluşturan Ahmet Taner Kışlalı Parkı, Çayyolu, Yaşamkent, Ümitköy, Beytepe bölgelerinde yaşayanlar için güzel bir alternatif olarak değerlendirilebilir. Köpeğinizle sakin bir ortamda gezmek, temiz havanın tadını çıkarmak ve yürüyüş yapmak istiyorsanız geniş yürüyüş yollarına sahip olan Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nda zaman geçirmeyi tercih edebilirsiniz.

Eser Parkı

Ankara parkları arasında bulunan Eser Parkı

Bahçelievler semtinde bulunan Eser Parkı, yine şehrin merkezinde nefes almanızı ve köpeğinizle birlikte kaliteli zaman geçirebilmenizi sağlayan Ankara parklarından. Köpekler için ayrılan özel bir alana sahip olan Eser Parkı, kuşlardan kedilere kadar diğer tüm hayvanların da düşünülerek su ve mama kaplarının konumlandırıldığı yeşil noktalardan birini oluşturuyor.

Etimesgut Evcil Hayvanlar Oyun Parkı

Cumhuriyet Parkı içinde bulunan Etimesgut Evcil Hayvanlar Oyun Parkı

Eryaman 2. etapta bulunan Cumhuriyet Parkı içinde yer alan Etimesgut Evcil Hayvanlar Oyun Parkı, hayvanların özgürce oyun oynayabilecekleri ve eğlenebilecekleri parkurlara ve yürüyüş alanlarına sahip. Hayvan sahiplerinin 7 gün 24 saat boyunca ziyaret edebilecekleri bu oyun parkında aynı zamanda sokak hayvanlarının bakımını üstlenen bir klinik de mevcut. Etimesgut Evcil Hayvanlar Oyun Parkı’nın Eryaman ve civarında yaşayan Ankaralıların köpekleri ile diledikleri gibi gezebilecekleri ideal bir ortam oluşturduğunu söyleyebiliriz.

Kuğulu Park

Kuğulu Park'ta yüzen beyaz kuğu

Ankara’nın ikonik yerleri arasında bulunan Kuğulu Park, birinci derece doğal sit alanı olup yılın hemen her günü hem Ankaralıları hem de şehir dışından gelen ziyaretçileri ağırlamaktadır. 7 bin 743 metrekare alan üzerinde bulunan parkın içinde dinlenme alanları, kuğuların ve ördeklerin bulunduğu havuz, yeşil alanlar ve köpekler için özel olarak hazırlanan bir oyun alanına sahiptir. Oldukça merkezi bir konumda bulunan Kuğulu Park, şehrin merkezinde köpeği ile güzel zaman geçirmek isteyenlerin tercihleri arasında yer alıyor.

Mogan Park

Mogan Gölü etrafında bulunan Mogan Parkı'ndan bir manzara

Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Gölü etrafında 663 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan Mogan Park, manzarasıyla ve doğasıyla büyüleyen yeşil alanlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Dev bir park olarak da tanımlayabileceğimiz Mogan Park’ta koşu ve yürüyüş yolları, tenis kortları, futbol sahaları, basketbol sahaları, 3 adet seyir terası ve daha pek çok imkan bulunmaktadır. Özellikle hafta sonları Ankara’nın birçok bölgesinden ziyarete gelenleri ağırlayan Mogan Parkı, köpeğinizle uzun yürüyüşler yapabilmeniz için ideal.

Muharrem Dalkılıç Parkı

Muharrem Dalkılıç Parkı Yürüyüş ve Koşu Yolu

Ümitköy veteriner kliniği Vetrium’un adresine yakın bulunan Muharrem Dalkılıç Parkı, 36 bin metrekarelik alana sahip olup köpeğinizle gidebileceğiniz en güzel Ankara parkları arasında konumlandırılabilir. Çayyolu ve civarındaki köpek sahiplerinin uğrak yerlerinden biri olan Muharrem Dalkılıç Parkı, hem size hem de tüylü dostunuza sosyalleşme imkanı da sunuyor.

Seğmenler Parkı

Ankara Seğmenler Parkı

Şehir merkezinde bulunmasına rağmen tertemiz havası ve huzurlu ortamı ile başkentin en fazla ziyaretçi alan parklarından biri olan Seğmenler Parkı, köpeğinizle yeşilin tadını çıkarmak için çok iyi bir alternatif olabilir. Özellikle sıcak havalarda büyük bir kalabalığa ev sahipliği yapan Seğmenler Parkı, şehrin içinde doğayı kucaklamayı ve ağaçların gölgesinde serinlemeyi mümkün kıldığı için bu denli tercih ediliyor.

Köpeğinizle gidebileceğiniz Ankara parkları hakkında bilgi sahibi olduktan sonra yine köpeğinizle beraber tatil yapmanıza imkan sağlayan turizm tesislerini öğrenmek için Evcil Hayvan Kabul Eden Oteller başlıklı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Bu yazıyı paylaş: