Kedi ile Yolculuğa Çıkmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Yolculuk yapmak her zaman keyifli bir aktivite olmuştur. Peki bir kedi ile yolculuk yapmak nasıldır merak ettiniz mi hiç? Kedi sahipleri, seyahat etmek durumunda kaldıklarında sevimli dostlarını da yanlarında götürmek isteyebilir. Böyle anlarda iyi bir planlama yapmak gerekir.

Bir kedi, herhangi bir sağlık sorunu olmadığı sürece uzun yolculuk yapabilir. Fakat bu konuda önemli olan, tüm tedbirleri alarak yola çıkmaktır. Gelin hep beraber kedinizle yola çıkmadan evvel neler yapmanız gerekiyor öğrenelim!

Kedi ile Araba Yolculuğu Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kediyle seyahat etmek kimi zaman kolay kimi zamansa meşakkatli olur. Bu tamamen kedinizin karakter özelliklerine göre değişecektir. Kedi ile araba yolculuğu yapacaksanız şu adımlara dikkat etmelisiniz:

Seyahat Öncesi Veteriner Kontrolüne Götürün

Kedinizi yolculuk öncesinde veterinere götürüp rutin sağlık kontrollerini yaptırmalısınız. Aşılarının tam olduğundan da emin olmalısınız. Yolculuk konusunda uzman veterinerden de öneri rica edebilirsiniz.

Güvenli Bir Kedi Taşıma Çantası Edinin

Kedi, arabada taşıma çantası ile güvenli şekilde taşınabilir. Kedinizin yolculuk süresince kendini rahat hissetmesi adına uygun bir taşıma çantası edinin. Bu çanta, kediye yeterli alan sunmalıdır. Aynı zamanda da havalandırma delikleri olmalı ve kedinin çıkmasını önleyecek biçimde kapatılmalıdır.

Yol Uzunsa Kısa Molalar Vererek İlerleyin

Kısa mesafe yolculukları tercih etmeye çalışın. Ancak bunu yapamıyorsanız düzenli şekilde molalar vererek kedinizin de taze hava almasını sağlayın. Çünkü uzun süreli olarak arabada duran bir kedi stres yapabilir. Bu stres halini yok etmek adına belirli yerlerde ufak molalar vermek en güzelidir.

Yanınıza Kedi Maması ve Su Almayı Unutmayın

Kedi ile yolculuk esnasında kedinin aç, susuz kalmaması adına yeteri kadar mama ve suyu yanınıza aldığınızdan emin olmalısınız. Ayrıca ufak bir su ve mama kabını da arabaya koymayı unutmayın. Kapları kedinizin kolaylıkla erişebileceği bir yere yerleştirebilirsiniz.

Araç İçi Sıcaklık Kontrolü Yapın

Kedinizin kendini konforlu hissetmesini sağlamak amacıyla araç içi sıcaklığı sürekli olarak kontrol etmelisiniz. Sıcak havalarda arabanın iç kısmındaki sıcaklık hızla artacaktır. Bu yüzden klimayı düşük bir derecede açık tutmalı, kedinizin serin kalmasına yardımcı olmalısınız.

Aracı Dikkatli Kullanın

Kedi ile yolculuk yaparken sürüş sırasında titiz davranmak son derece mühimdir. Keskin virajlara dikkat etmeli, aniden yavaşlamamalı ve bir anda hızlanmamalısınız. Dengeli bir sürüş daima daha sağlıklıdır.

Kedi ile Otobüs Yolculuğu Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Şimdi sırada kedi ile otobüs yolculuğu var; detaylara beraber göz atalım:

Özel Bir Çanta Hazırlayın

Kedinizin uzun yolda gereksinim duyabileceği her şeyi barındıran özel bir çanta oluşturmanız gerekecek. Mama ve su kabı, malt, mama, taze su ve varsa düzenli kullandığı ilaçları bu çantaya yerleştirebilirsiniz. Böylelikle yola tam donanımlı çıkmış olacaksınız; kediniz de siz de konforlu bir yolculuk yapacaksınız.

Cam Kenarından Bilet Alın

Kediler dışarıyı izlemekten büyük keyif alır. Bu yüzden otobüs biletinizi cam kenarından alabilirsiniz. Hatta dilerseniz tekli koltuk alabilirsiniz çünkü bazı kişiler kedi ile yolculuk etmek istemeyebilir. Böylelikle kedinizle daha rahat etmiş olursunuz.

Katlanabilir Bir Kedi Tuvaleti Satın Alın

Günümüzde birçok marka katlanabilir kedi tuvaletleri tasarlamaktadır. Hem portatif hem de işlevsel olan bu ürün sayesinde kediniz yolculuk boyunca tuvalet konusunda herhangi bir sorun yaşamaz. Özellikle uzun otobüs yolculuklarında sık tercih edilen taşınabilir kedi tuvaletlerini kullanıcı yorumlarını inceledikten sonra satın alabilirsiniz.

Ayrıca kedi ile tren yolculuğu yapacağınız zaman da bahsi geçen ayrıntılara dikkat etmeniz yeterli olacaktır.

Kedi ile Uçak Yolculuğu Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

O büyük gün geldi çattı; kedi ile uçak yolculuğu yapacaksınız ve heyecanlısınız. Merak etmeyin, birkaç basit adımı uygulayarak keyifli bir yolculuk gerçekleştirebilirsiniz. Unutmayın ki kediler, iç hat uçuşlarında da dış hat uçuşlarında da uçağa binebilir.

Havayolu Politikalarını İnceleyin

Seyahat edeceğiniz havayolunun hayvan taşıma konusundaki politikasına dair bilgi alın. Her havayolu firması farklı kısıtlama ve kurallara sahiptir. Bu yüzden de kediniz için geçerli olan evcil hayvan seyahat yönergelerini inceleyin.

Rezervasyon Detaylarına Dikkat Edin

Kedi ile seyahat edeceğinizi havayolu şirketine önceden bildirin ve koltuk rezervasyonu yapacağınız sırada size sunulan yönergelere uymayı da unutmayın. Bazı havayolu şirketleri kabin içerisinde kedi taşıma alanını sınırlayabilir. Bu yüzden erken rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Kedinizin Kimliğini Yanınıza Almayı Unutmayın

Kedinizin kimlik bilgilerini içeren aşı karnesini havayolu şirketine sunmalısınız. Bu şekilde kedinizle yolculuğa sorunsuz şekilde çıkabilirsiniz. Şehirlerarası ve yurt dışı seyahatlerinde tarafınızdan talep edilen Köpek ve Kedi Kimliği Nasıl Çıkartılır? merak ediyorsanız içeriğimizi inceleyebilirsiniz. 

Bonus Bilgi: Kediler Yolculukta Neden Ağzını Açar?



Kediler konfor alanından uzaklaşmaktan pek hoşlanmaz. Yolculuk esnasında ağızlarını açmalarının temel nedeni de kendilerini güvende hissetmemeleridir. Böyle durumlarda onu kutusundan çıkarmaya zorlamamalısınız. Şefkat göstermeli, yanında olduğunuzu hissettirmelisiniz. Bu şekilde sakinleşecektir. Kedi ile yolculuk yapmaya niyetlendiğinizde nelere dikkat etmeniz gerektiğini özetlemiş olduk. Kedinizle keyifli rotalar gezmeniz dileğiyle, hoşça kalın!

Bu yazıyı paylaş: