Minik ve Şirin Pomeranian Boo Özellikleri

Adeta oyuncak bir köpek gibi görünen, gülümseyen tavrıyla içinizi ısıtan Pomeranian Boo’lar son dönemde herkesin ilgi odağı haline geldi. Pomeranian Boo, bugünün Almanya ve Polonya’sını da kapsayan Baltık Denizi’nin kuzeyinde bir bölgedir. Küçük yapılı ve yoğun tüylü bir türdür ancak İngiltere’ye ithal edildiğinde bazı değişikliklere uğraması nedeniyle, ağırlığı 9-14 kg arasında değişmiştir. Aşırı meraklı olmalarıyla birlikte, çevresinde hareket eden her şeye ilgi duyarlar. Boy açısından oldukça ufak olan, sahiplerine karşı özel ilgi ve sevgi besleyen Pomeranian Boo özelliklerini ve  ilginç bilgileri sizler için araştırdık.

1.Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

Pomeranian ırkına mensup köpeklerden diğer ırklara benzer olarak büyüme gösterir. Ama bu büyüme fazla beklenmemelidir. Genetik yapılarına baktığımız zaman küçük ırkların karışımı olduklarını görebiliriz. Ufacık bir boya sahip olan Pomeranian Boo’lar yaklaşık 3 kg ile 5 kg arasındadır. Yükseklik olarak  Erkek 18 – 30 cm, Dişi 18 – 30 cm’ dir. Ortalama yaşam süreleri 13 ile 16 yıl arasında değişmektedir.

Oldukça küçük ve çok tüylü bir ırktır. Yüzleri çok değişkenlik göstermekle beraber bir kısmı tilkiye benzerken, bir diğer kısmı ise oyuncak ayıları andırmaktadır. Kahverengi, turuncu, siyah en fazla bulunan renkleridir. Çok nadirde olsa iki renk birden bulunduran Pomeranian Boo’lar şirinleri ile bizlerin kalbini fethetmişlerdir. Fakat şöyle bir gerçek var ki hangi renkte olursa olsunlar tatlılıklarından hiçbir zaman ödün vermemektedirler.

Pomeranian Boo cinsi 

*Görseller temsilidir. Vetrium Veteriner Kliniği'nde hayvan satışı yapılmamaktadır.

2.Pomeranian Boo Özellikleri

Pomeranian Boo’ların davranışsal özelliklerinde meraklı olmaları öne çıkan bir özelliktir. Bu nedenle çok zeki hayvanlardır. Öğrenmek, onlar için adeta bir oyun gibidir. Küçük bir bebek gibi sahiplerinden sürekli ilgi beklerler. Eğer istediği ilgiyi göremezse küsmek gibi tatlı fakat huysuz davranışları da vardır. Bu yüzden eğer bir Pomeranian Boo sahibiyseniz onlardan asla ilginizi eksik etmeyin! 🙂

Pomeranian Boo’ların birçok özelliklerinin yanı sıra, bilinen bir diğer özelliği ise aşırı inatçı olmalarıdır. Bu şirin köpeklere istemediği bir şeyi veya bir hareketi asla yaptıramazsınız. Ayrıca pek paylaşımcı da sayılmazlar. Sadece kendilerine ilgi ve sevgi gösterilsin isterler. Boo’ları evinizde beslerken havlama ile ilgili yeterince eğitim vermeniz gerekmektedir. Aksi takdirde komşularınız tarafından şikayet almanıza neden olabilecekleri konusunda bizden size küçük bir uyarı. 🙂 Nedeni ise kapı çalınsa dahi havlamaya başlamalarıdır diyebiliriz. Bu yüzden eğitim vermek sizin için zorunlu hale gelebilir.

Boyut olarak küçük gözükseler de, kendinden büyük boyuttaki diğer hayvanlara karşı saldırgan olabilirler. Kısacası adeta bir bekçi gibidirler diyebiliriz. Yemek konusunda ise fazlasıyla seçicidirler. Özellikle yavru Pomeranianların günlük besin miktarı çok fazla değişiklik gösterir. Çok fazla beslemeden, yeterli gelecek miktarda yiyecek verilmelidir.

Ayrıca bu ufacık şirin köpeklerin boylarına ve minikliklerine aldanmayın! Çünkü ısırma eğiliminde olan bir köpek türü olan Pomeranian Boo, bu konuda size çok çok nadir de olsa sıkıntı yaşatabilir. Özellikle ufak çocuklarla yalnız bırakılmamalıdırlar. Daha önce belirttiğimiz gibi aşırı kıskanç oldukları için çocuklar ile pek anlaşamazlar.

3. Bakımları Nasıl Yapılmalı?

Pomeranian Boo özellikleri için yeterli bilgileri verdikten sonra sıra geldi bakımlarının nasıl yapılması gerektiğine… Erkekleri yılda yalnızca bir kere tüy dökerken dişileri hem doğum sonrasında hem de sıcak havalarda sık sık tüy dökebilmektedir. Tüylerinin bol ve kabarık olmasından dolayı bu tatlı cinslerin günlük fırçalamaya ihtiyaç duydukları dikkate alınmalı ve tüyleri düzenli olarak taranmalıdır.

Sürekli olarak banyo yaptırmak Pomeranian Boo’ların deri ve tüy yapısına zarar verebilir. Bu nedenle bu köpeklere yalnızca ihtiyaç duyduklarında banyo yaptırılması tavsiye edilmektedir. Sık ve bol tüylü bir köpek olmalarından dolayı Pomeranian Boo’ların özellikle sıcak yaz aylarında kolaylıkla bitlendiği ya da kene gibi canlılarla baş etmek zorunda kaldığı bilinmektedir. Bu nedenle Pomeranian cinsi köpek sahibi iseniz aylık olarak pire ve kene önleyici uygulamalar ile köpeğinizin bakımını eksiksiz olarak sürdürmenizi tavsiye ederiz.

Bazı Pomeranian sahiplerinin pek bilinçli olmadığı diş sağlığı, maalesef bu ırk için çok önemlidir. Binlerce köpek diş sağlığı açısından birçok sorun yaşamaktadır. Köpek sahibi olunan ilk günden itibaren diş bakımının yapılması gerekir. Bir yada iki yılda bir profesyonel diş temizliği yaptırılmalıdır. Günlük bakım plak oluşumunu; veterinerin yaptığı profesyonel bakım ise tartar oluşumunu engeller. Diş bakımının sağlanması için asla insana özel bir diş macunu kullanılmamalıdır. Pomeranian Boo’lar fazlasıyla hassas bir yapıya sahip oldukları için sürekli veteriner gözetimi altında olmaları onlar için iyi olacaktır.

Pomeranian Boo bakımı nasıl yapılır 

*Görseller temsilidir. Vetrium Veteriner Kliniği'nde hayvan satışı yapılmamaktadır.

4. Pomeranian Boo Eğitimi Nasıl Olmalı?

Pomeranian Boo özelliklerine baktığımız zaman bu ırk, diğer küçük ırklara göre zeka seviyeleri daha yüksek olan köpeklerdir. Bu sayede gerek tuvalet eğitimleri, gerek itaat eğitimlerini alma konusunda oldukça başarılıdırlar. Ancak aşırı inatçı olmaları eğitim süresini fazlasıyla uzatabilmektedir. Bu nedenle beraber olduğunuz sürece patronun kim olduğunu onlara göstermeniz gerekmektedir. Pomeranian Boo’ların enerjileri çok yüksek olduğundan oyun oynamayı çok severler ve bu yüzden Boo’lara oyun üzerinden eğitim vermeniz daha etkili olacaktır.

Bu yazıyı paylaş: