İzlerken İçinizi Isıtacak En İyi Hayvan Filmleri

Hayvanlar, yaşamımıza neşe ve sevgi katan özel varlıklardır. Onların dünyasına adım attığımız an kalbimizde derin bir sıcaklık oluşur. Sevimli dostlarımızın bu güçlü etkisi, sinema evreninde de net bir şekilde görülür. Unutulmaz hayvan karakterleri ile popüler hale gelen sayısız film vardır. Her birini sizler için detaylarıyla listeledik; işte karşınızda en sevilen hayvan filmleri!

1. Can Dostum, 2017 (A Dog’s Purpose)

 Hayvanlarla ilgili filmler her zaman dikkat çekici olmuştur. Can Dostum da bu filmlerden biridir hiç şüphesiz. Bu yapım, 2010 senesinde W. Bruce Cameron tarafından yayınlanan aynı isimli romandan uyarlanmıştır. Sadık bir köpeğin insanların yaşamını nasıl etkilediğini bu filmde görebiliyoruz.

Başka bir bedende reenkarne olarak yaşayan bir köpek, varoluşunun manasını keşfetmek adına bir yolculuğa çıkar. Bahsi geçen yolculukta 1950’lerden 1980’lere dek farklı sahipleri ile yaşam sürer. Her köpeğin varoluşunda belirli bir amaç olduğunu düşünür.

Köpek, filmin başında Toby ismi ile karşımıza çıkar. Her bedende farklı bir öykünün karakteri olan bu köpeği kesinlikle çok seveceksiniz. Yönetmen koltuğunda Gilbert’in Hayalleri, Aşk Tarifi ve Hilma gibi popüler filmlere imza atan Lasse Hallström oturuyor.

2. Köpeğim Skip, 2000 (My Dog Skip)

 Köpeğim Skip, ünlü yazar Willie Morris’in aynı isimli otobiyografik romanından beyaz perdeye uyarlanmıştır. Film, genç Willie Morris’in Mississippi konumunda geçen çocukluk senelerini konu edinir. Willie, son derece utangaç ve içe kapanık bir çocuktur.

Willie Morris’in annesi Ellen ve babası Jack, Willie’nin doğum gününde ona Skip adlı bir köpek yavrusu hediye eder. Bu köpek, Willie’nin en iyi dostu olacaktır. Küçük çocuk, Skip ile türlü maceralara atılır ve onunla büyümeye başlar.

Dünya tatlısı Skip, Willie’ye özgüvenli bir birey olmayı ve hayata karşı daima cesur davranmayı öğretir. Beraber gezerler, okulda zorbalıkla baş ederler. Hatta Willie ilk aşkını bulduğunda da yanında Skip vardır. Bu köpek artık tüm kasaba için özel bir dost olmuştur.

1940’ların Amerika’sında İkinci Dünya Savaşı’nın etkileri köye varınca Willie’nin yaşamı tamamıyla değişir. Savaş, herkesin hayatını tehdit eden bir unsur olarak kendini göstermeye başlamıştır. Küçük çocuk bu zor günlerde köpeği Skip’ten destek alır.

Filmde insanlar ve hayvanların güçlü bir bağ kurabileceğini tekrar görüyoruz. Dostluk, aile, sadakat gibi konuları tema olarak baz alan filmde savaşın ve değişimin bir çocuğun büyüme sürecini nasıl etkilediğine de şahitlik ediyoruz.

Filmin yönetmen koltuğunda Jay Russell oturuyor. Oyuncu kadrosunda ise Frankie Muniz (Willie Morris), Kevin Bacon (Jack Morris), Luke Wilson (Dink Jenkins) ve Diane Lane (Ellen Morris) yer alıyor.

Skip ne kadar da ilgi çekici bir evcil hayvan ismi değil mi? Siz de evcil dostunuza isim bulma konusunda zorluk yaşıyorsanız Birbirinden Yaratıcı Evcil Hayvan İsimleri başlıklı içeriğimizi inceleyebilirsiniz!

3. Sokak Kedisi Bob, 2016 (A Street Cat Named Bob)

 Sokak Kedisi Bob, usta yazar James Bowen’ın aynı adlı otobiyografik kitabından uyarlanmıştır. James, eski bir sokak müzisyeni olmasının yanı sıra uyuşturucu bağımlısıdır. Evsiz bir şekilde Londra sokaklarında yaşamaktadır. Bir gün sokakta yaralı bir kedi bulur ve onu Bob ismi ile çağırmaya başlar.

Bob ve James arasında kısa bir süre içerisinde bir bağ oluşur. Bob, James’in yaşamını gözle görülür biçimde değiştirmeye başlar. Bu güzel kedi, James müzik yaparken ona eşlik eder. Müzik yapan bir adam ve kediyi gören herkes ilgiyle bu ikiliyi izlemeye başlar. Bob’un varlığı, James’in yeniden kendini sorumluluk sahibi hissetmesini sağlar.

Bob’un James’e verdiği umut ve sevgiyi filmin her bir saniyesinde görüyoruz. Zamanla uyuşturucu kullanmayı da bırakan genç adam bu özel kedi sayesinde yeniden doğuyor ve bir nevi kendini buluyor. Yeni bir hayat kuran James, medyanın dikkatini çeker ve müzik kariyerinde her geçen gün gelişmeye devam eder. Sokak Kedisi Bob filmi, ikinci bir şansın hikayesidir ve en iyi köpek filmlerinden biridir.

Yönetmen olarak ise Altıncı Gün, Yarın Asla Ölmez ve Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek gibi filmleri ile büyük başarılara imza atan Roger Spottiswoode’u görüyoruz. Oyuncu kadrosu ise Luke Treadaway (James), Joanne Froggatt (Val), Ruta Gedmintas (Betty) ve Anthony Head (Jack Bowen) gibi isimlerden oluşuyor.

4. Afacan Köpek Beethoven, 1992 (Beethoven)

 En iyi hayvan filmleri dendi mi Afacan Köpek Beethoven’ı es geçmek olmaz! Bu filmde büyük bir St. Bernard cinsi köpeğin maceralarını izlerken bazı anlarda duygulanıyor, bazen de gülüyoruz. Newton ailesi üç çocuklu ve mutlu bir ailedir. Aralarına bir gün Beethoven adında devasa ve son derece sevimli bir köpek katılır. Bu sevimli dost zaman içerisinde bol bol yaramazlık yapmaya başlar ve aileyi komik olayların içine sürükler. Aile üyeleri başlarda tereddüt eder ancak sonrasında Beethoven’a kalpten bağlanır.

Yaramaz Beethoven, aileyi eğlendirmesinin yanında onları birçok tehlikeden de canla başla korur. Köpek avcıları, hırsızlar ve diğer tüm tehditlerin karşısında dimdik duran bu köpek, ailenin vazgeçilmez üyesi haline gelir. Sevgi, aidiyet ve sadakat… Filmin en özel temaları bunlardır. İzlerken kendinizi çok iyi hissedecek, filmi çok seveceksiniz.

Brian Levant’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda ise Charles Grodin, Sarah Rose Karr, Nicholle Tom, Bonnie Hunt ve Christopher Castile gibi isimlere rastlamaktayız.

5. Haçiko, 2009 (Hachiko: A Dog’s Story)

 Hayvan filmleri listemize bir diğer Lasse Hallström filmi ile devam ediyoruz. Haçiko, seneler önce gerçek hayatta Japonya’da meydana gelen bir olaya dayanır. Filmde sevimli bir köpeğin sahibine karşı olan sadakati ve sevgisine odaklanan dokunaklı bir hikaye izliyorsunuz.

Üniversitede profesör olarak görev yapan Parker Wilson, tren istasyonunda terk edilmiş bir köpek yavrusu bulur. Profesör, köpeği sahiplenir ve ona Haçiko ismini verir. Aralarında yoğun bir sevgi bağı oluşur ve Haçiko her sabah profesöre tren istasyonuna kadar eşlik eder, akşamları da dönüşünü yine istasyonda bekler.

Bir köpeğin sahibine karşı ne kadar sadık olabileceğini filmde bizzat görüyoruz. Oyuncu kadrosunda Richard Gere (Parker Wilson), Joan Allen (Cate Wilson) ve Cary-Hiroyuki Tagawa (Ken) gibi güçlü oyuncuları görüyoruz.

6. Ratatuy, 2007 (Ratatouille)

 Ratatuy, hayvan animasyon filmleri arasındaki en popüler yapımlardan biridir. Filmde Remy adlı şişman bir farenin hayallerine giden yolda yaşadıklarını izliyoruz. Remy, aşçı olmak ister. Bu hayalini gerçekleştirmek için Fransa’nın Paris kentine yolculuk eden küçük fare, şehrin en iyi restoranının kanalizasyonuna düşer. Restorana temizlik görevlisi olarak giren bir kişiyle anlaşma yapar.

Tek amacı her gece rüyasına giren büyük mutfağa girebilmektedir. Fakat insanlar farelerden korkmakta, hatta iğrenmektedir. Bu yüzden mutfak gibi bir alana farelerin girmesi son derece zor bir meseledir. Remy her şeye rağmen yılmadan hayaline koşmaya devam eder, peki başarabilecek midir? Komik hayvan filmlerine ilginiz varsa mutlaka izlemeniz gereken bir yapım!

7. Aslan Kral, 2019 (The Lion King)

 Aslan Kral filminde Simba’nın maceradan maceraya koşmasına tanıklık ediyoruz. Simba henüz yavru bir aslandır ve yaşamın zorluklarını yeni yeni keşfetmeye başlamıştır. Babası Mufasa ormanın kralıdır. Küçük aslanın, babasına hayranlık duymadığı tek bir an bile yoktur. Fakat bu güzel aile tablosunu bozan Scar adlı bir kişi vardır. Bu kişi, Simba’nın sinsi amcasıdır. Her zaman kral olmak ister ve bir gün Mufasa’nın yaşamına son verir.

Çok sevdiği babasının amcası tarafından katledilmesi Simba’yı derinden yaralar ve sürgüne gitmeye karar verir. Vakti gelince amcası Scar’dan babasının intikamını alacaktır. Tüm zamanların en iyi hayvan filmlerinden biri olan Aslan Kral’ın güncel versiyonu olan bu yapım, eleştirmenlerden de tam not almıştır. Filmin yönetmen koltuğunda Jon Favreau oturuyor. Mufasa’yı James Earl Jones, Simba’yı Donald Glover ve Scar’ı Chiwetel Ejiofor seslendiriyor.

8. Zootropolis: Hayvanlar Şehri, 2016 (Zootopia)

 Bir sürü hayvanın bir arada yaşadığı, her bir hayvanın da teknolojiyi kullanabildiğini hayal edin: İşte karşınızda Zootropolis! Burası bir hayvanlar şehridir. Filmde polisiye bir konu işleniyor. Bir tilkimiz var, adı Nick. Nick, ona atılan bir iftiradan kurtulmaya çalışırken sayısız macera yaşar. Her bir macerasına eşlik ediyor, onunla beraber siz de heyecanlanıyorsunuz.

Idris Elba, Ginnifer Goodwin, J. K. Simmons, Jason Bateman ve Octavia Spencer; filmin seslendirme kadrosunu oluşturmaktadır. Byron Howard ve Rich Moore, yönetmen koltuğunu paylaşıyor.

9. Kurt ve Aslan, 2021 (The Wolf & The Lion)

 Alma adlı 20 yaşında dünyalar güzeli bir kız, çocukluğunu geçirdiği eve dönme kararı alır. Kanada’nın yemyeşil ormanları arasında ufak bir adaya dönen Alma, burada bir kurt ve aslan yavrusunu kurtarır. Genç kız, kurt ve aslanla samimi bir bağ kurar. Fakat bir gün ormanda bekçi olarak görev yapan bir kişi bu iki yavruyu kaçırır. Aslan ve kurt yeniden Alma’ya ulaşmak için Kanada’da macera dolu bir serüvene başlayacaktır.

Filmin yönetmeni Gilles de Maistre olmaktadır. Oyuncu kadrosunda ise Molly Kunz (Alma), Graham Greene ve Charlie Carrick gibi önemli isimler yer almaktadır.

10. Cesur Eşek, 2017 (The Star)

 Filmimizin baş karakteri Bo adlı küçük bir eşektir. Cesareti ile herkesi kendine hayran bırakan Bo, çiftlik düzeninden sıkılmıştır. Bu düzenden uzaklaşmak ister. Dış dünyaya açılma konusunda son derece heyecanlıdır. Bir gün hayallerinin peşinden gitmek için yollara düşer. Bu macera dolu yolda karşısına güvercin Dave ve kuzu Ruth çıkar. Bo, yola devam ettikçe daha fazla arkadaş edinir.

Timothy Reckart imzalı filmin seslendirme kadrosunda ise Steven Yeun, Tyler Perry, Gina Rodriguez, Oprah Winfrey, Keegan Michael Key ve Zachary Levi gibi usta isimler yer almaktadır.

Vetrium Ankara Hayvan Hastanesi olarak hayvan filmleri konusunda hazırladığımız bu içeriğin sonuna geliyoruz. Umarız her bir filmi beğenir ve severek izlersiniz!

Bu yazıyı paylaş: